آمريکاييهاي با استقبال خارج از عرف ديپلماتيک کشورشان ميخواهند نشان دهند که بر روابط استثنايي با رياص تاکيد دارند.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار
سياست خارجي گروه سياسي باشگاه خبرنگاران جوان، سفر پادشاه عربستان به واشنگتن و ديدارش با مقامات آمريکايي موضوعي است که اين روزها دست تحليلگران را براي تحليل باز گذاشته است.
نکته قابل تامل اين سفر، نحوه استقبال آمريکاييها از پادشاه سعودي بود "ملک سلمان" که به دعوت رسمي "باراک اوباما" رئيسجمهور آمريکا کشور به واشنگتن سفر کرد، در فرودگاه پايگاه هوايي "اندروز" مورد استقبال جان کري و شماري از مسئولان آمريکايي قرار گرفت ضمن اينکه اين سفر، نخستين ديدار ملک سلمان از کاخ سفيد از زمان رسيدن به پادشاهي در ژانويه محسوب ميشود.
اين استقبال ساختار شکنيهايي را به همراه داشت و به عبارت ديگر خلاف عرف ديپلماتيک آمريکايي بود، از جمله اينکه "جان کري" به پاي پلههاي هواپيما آمد تا از پادشاه سعودي استقبال کند! چنين استقبالي در منش آمريکاييها آنچنان جايي ندارد به همين جهت جاي تامل خواهد بود.
از سوي ديگر شاهد بوديم که "باراک اوباما" نيز بر خلاف عرف از کاخ سفيد خارج شده و براي استقبال به نزد اتومبيل حامل ملک سلمان آمد و از همه جالبتر اينکه وي به زبان عربي خوش آمد گفته و صحبت کرد.
برخي تحليلگران اين رفتار امريکاييها را اينگونه تفسير ميکنند که انها با اين استقبال خارج از عرف ديپلماتيک کشورشان ميخواهند نشان دهند که بر روابط استثنايي با رياص تاکيد دارند.
از سوي ديگر بر کناري وليعهد عربستان که امري بي سابقه در اين کشور است آن هم پيش از سفر سلمان به آمريکا موضوعي قابل بحث بوده و درکلتفکر در دستورات صادر شده جديد نشان ميدهد نشان ميدهد ملک سلمان با همراهي آمريکاييها وارد سازماندهي جديد قدرت شده و اشخاص نزديک به واشنگتن ( نظير محمد بن زايد و عادل الجبير) را در معاملهاي براي تعيين محمد بن سلمان در منصب جانشين وليعهد عربستان و برکناري مقرن و در نهايت به حاشيه راندن خاندان عبدالله بر سر کار آورده است.
سلمان ثابت کرد که آمادگي دارد چيزهايي که پادشاه قبلي به آمريکايي ها واگذار نمي کرد در راستاي ترميم ائتلاف استراتژيک بين رياض و واشنگتن، به اين کشور بدهد.
به طور کلي اين دوکشور از سفر ملک سلمان به دنبال اهداف خود پيرامون روابط دو جانبه و منافعشان در منطقه هستند و چنانچه شاهد نتوانست شاهد تحقق اهداف شوم خود پيرامون همکاري با روسيه درباره سوريه باشد به خانه اول خود بازگشته و مانند هميشه دست به دامن آمريکا شده است اما واشنگتن نيز تنها به دادن اميدواريهاي تصنعي در اين زمينه بسنده کرده است.
همچنين شاهد بهره برداري اين کشور در قبال سکوت امريکا درباره جنايت هايش در برابر عربستان هستيم و آمريکا نيز از فرو رفتن عربستان در بحرانهاي منطقه اي براي وابستگي هرچه بيشتر به خود استفاده مي کند، موضوع هستهاي ايران نيز از موترد مهم مطرح شده در ديدار مقامات رياض و واشنگتن بود.
گزار از هديه آقاپور